A dankids.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi nyilatkozatban találsz.
Termékek Menü

Melyiket válasszam?

Melyiket válasszam?

A Flexa több típusú bútort gyárt, azért, hogy mindenki a saját igényeinek legmegfelelőbbet tudja kiválasztani. Ebben szeretnénk most segítségére lenni, azzal, hogy rövid ismertetőt adunk a bútortípusokról. 

Legfontosabb szempontok az ágytípus kiválasztásához:

 • életkor
 • mozgáskoordináció (biztonságos létrán mászás, biztos ülés, stb.)
 • funkció
 • szobaméret
 • egyedi igények (pl. heverő/íróasztal/tárolás/játékkuckó az ágy alatt, stb.)

Babaágyak

A babaágyakat újszülött kortól ajánljuk, egészen 4éves korig.

 

Egyszemélyes ágyak

Az egyszemélyes ágyak kétféle méretben vásárolhatók meg: 90x190 és 90x200 (ez a matrac mérete, az ágy teljes hossza minden esetben 10cm-rel több). Ennek az ágynak a nagy előnye a variálhatóság. A későbbiekben kiegészíthetjük számos elemmel (pl. lábak, létra, oldalsó leesésgátló, stb.) Ezt az ágytípust azoknak ajánljuk, akik még kicsit még  bizonytalanok a jövőt illetően, de abban biztosak, hogy minőségi, megbízható bútort szeretnének vásárolni.

Ehhez az ágyhoz vásárolható oldalsó leesésgátló, ezt használva már 4éves kortól ajánljuk az ágyat.

 

Galériágyak (190 és 200cm-es matracmérettel, szélesség 90 és 140 cm)

 1. félmagas galériaágy 120cm magas
 2. magas galériaágy 143cm magas
 3.  galériaágy: 184cm magas
 4. extramagas galériaágy: 230cm

Galériágy választásánál fontos szempont, hogy a gyermek mennyire ügyes, mennyire mozog biztonságosan. Ha egyedül tud le-, ill. felmászni a létrán és éjszaka nem szokott álmában felülni, esetleg felállni, akkor már 4éves kortól választhatunk neki galériágyat. Minden esetben a szülőnek kell mérlegelnie azt, hogy gyermeke biztonságosan tudja-e ezt az ágytípust használni. (Nemzetközi ajánlás szerint 6éves kor alatt nem ajánlott a galériágy.)

 

Emeletes ágyak (190 és 200cm-es matracmérettel)

 1. emeletes ágy: 154cm (teljes magasság)
 2. magas emeletes ágy: 183,5cm

 

Csúszdás ágyak (190 és 200cm-es matracmérettel)

Csúszdás ágyat az egyszemélyes ágy, pótlábak és a csúszda kiegészítő elemek összeépítésével kaphatunk. 120cm magas lesz csúszdával az ágy.

Tartalomhoz tartozó címkék: Melyiket válasszam

Keresés