A dankids.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi nyilatkozatban találsz.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

FLEXA SLEEP

FLEXA SLEEP

GOOD SLEEP

CREATED BY FLEXA

Miért fontos a pihentető alvás?

A kipihent gyermekek egészségesebbek és boldogabbak. Több energiával tudják kezdeni a napot és a tanulásra is jobban tudnak összpontosítani, mint a kialvatlan gyerekek.

Az agyunk 21 éves korunkig folyamatosan fejlődik, fontos tudni, hogy az alvás a megfelelő agyműködés kialakulásának legjelentősebb építőeleme.

A gyerekek napjai telis-tele vannak új élményekkel és tapasztalatokkal, melyeket agyuk az éjszaka folyamán tud feldolgozni, ehhez azonban nyugodt alvásra és kényelmes környezetre van szükség. Amikor a gyermek nem tudja kipihenni magát, az előző napi emlékek feldolgozatlanul felhalmozódnak, az agyuk pedig nem tudja fogadni a következő napi élményeket.

A nyugodt éjszakai pihenés fejleszti a gyermek memóriáját és koncentrációs képességét, segíti a kreativitásának kibontakozását, ezáltal jobban tud az iskolában is teljesíteni.

A kialvatlanság azonban nagyon gyorsan meggátolhatja az agyi fejlődés különböző folyamatait, befolyásolva a gyermek koncentrációs és problémamegoldó képességét.


TUDTAD?

A pihentető alvás titka nem csak a tágas, jól szellőző szobában és az esti rutinban rejlik, nagyon fontos a megfelelő ágy, matrac, lepedő és ágynemű kiválasztása is.


 

MINÉL FIATALABB A GYERMEK, ANNÁL TÖBB ALVÁSRA VAN SZÜKSÉGE

Minden gyermek alvási igénye más, de a tanulmányok azt mutatják, hogy a legtöbb gyerek nagyon keveset alszik.

A következő táblázat bemutatja, melyik korosztálynak, mennyi pihenésre van szüksége:

0-2 hónapos: 14-17 óra

3-11 hónapos: 12-15 óra

1-3 éves: 11-14 óra

6-13 éves: 9-11 óra

14-17 éves: 8-10 óra

18+ éves: 7-9 óra


HOGYAN TEREMTSD MEG A LEHETŐ LEGJOBB KÖRÜLMÉNYEKET A PIHENTETŐ ALVÁSHOZ?

„THE BEST NIGHT SLEEP”

Azok a gyerekek, akik napközben sokat voltak a friss levegőn, és tevékenyen töltötték a napjukat könnyen el tudnak aludni. Továbbá, a stresszmentes, vidám nap szintén pozitív hatással van az alvás minőségére.

AZ EGÉSZSÉGES ALVÁS NÉGY PILLÉRE

 

  • JÓL SZELLŐZŐ GYEREKSZOBA

A kellemes légkör megteremtéséhez elengedhetetlen a napi szellőztetés és ideális hőmérséklet fenntartása.

  • KIALAKÍTOTT ESTI RUTIN

Próbáld ösztönözni gyermeked, hogy minden nap azonos időben feküdjön le és keljen fel, mely segít a nyugodt napi ritmus kialakításában.

  • KÉNYELEM

Válaszd ki a megfelelő matracot, ágyneműt és ágyat gyermeked számára.

  • EGÉSZSÉG ÉS BIZTONSÁG

Az ágy környéke legyen mindig biztonságos, kerüld az éles tárgyakat és a káros anyagokkal kezelt bútordarabokat.


A PIHENTETŐ ALVÁS NÉGY LEGJOBB BARÁTJA

MATRAC, TAKARÓ, PÁRNA ÉS HUZAT

A MEGFELELŐ MATRAC KIVÁLASZTÁSA

Válassz gyermeked súlyának megfelelő matracot, ezzel is segítve a helyes testhőmérséklet fenntartását az éjszaka folyamán.

40 KG ALATT: Delux Habszivacs, Latex Matrac, „FLEXA” Matrac

50 KG FELETT: Táskarugós Matrac, „FLEXA” Matrac

*ÁTFORDÍTHATÓ OLDAL – HOSSZÚTÁVÚ HASZNÁLATRA: „FLEXA” MATRAC

FLEXA MATRAC ÖSSZEHASONLÍTÁS

  

A „FLEXA” MATRAC

12 cm vastag matrac, mely három különböző rétegből áll. Az egyik oldala 3cm hűsítő latex gélréteg, mely tökéletes 40kg alatti gyerekeknek, a közepén 5 cm vastagságú hideghab található, másik oldalát pedig egy 4cm vastag latex réteg borítja, mely a 40 kg feletti gyermekek és fiatalok számára ajánlott. Ez a megfordítható tulajdonsága teszi olyan népszerűvé matracaink között, hiszen alkalmazkodik a növekvő gyermek igényeihez. A középen található latex légcsatornák kiváló szellőzést biztosítanak, a belső huzat pedig vízhatlan. Remek választás allergiás vagy érzékeny bőrű gyermekek számára is.

 

A LATEX MATRAC

12 cm vastag matrac, 6 cm latex és 6 cm hideg hab rétegből áll, mely leveszi a terhet a gyermek gerincéről, miközben megfelelően tartja azt, illeszkedve a test vonalaihoz. A latex légcsatornák kiváló szellőzést biztosítanak. Alkalmas érzékeny bőrű vagy allergiás gyermekek számára is.

 

DELUX HABSZIVACS MATRAC

12cm-es vastagságú Delux habszivacs matrac, melynek felső részén szögletes bemetszések találhatóak. A matrac legfelső rétege rugalmas, ezért a testmozgásokat jól követi, kényelmet nyújt és alátámasztást biztosít. A szögletesen bemetszett réteg jó szellőzést biztosít és megakadályozza a túlmelegedést.

 

TÁSKARUGÓS MATRAC

12 cm vastagságú táskarugós magú matrac, egyenként csomagolt rugókkal rendelkezik, ezáltal gyengéden igazodik a test formájához. A rugószerkezet jó szellőzést biztosít ezzel segítve a testhőmérséklet optimalizálását az éjszaka folyamán. A táskarugós réteget egy szivacsréteg veszi körül, amely gondoskodik a kényelemről és a hosszú élettartamról.

 


 

HUZATOK ÖSSZEHASONLÍTÁSA

 

  

PAMUT HUZAT

100% természetes eredetű pamut, puha tapintású, jól szellőző anyag. 

 

BAMBUSZ HUZAT

Tökéletes érzékeny bőrű vagy allergiás gyerekeknek. A bársonyosan puha tapintás mellet antibakteriális felülete, higiénikus környezetet biztosít a pihentető alváshoz.

 

EUKALIPTUSZ HUZAT

Ideális választás izzadásra hajlamos gyerekeknek. Hűsítő felülete segít a megfelelő testhőmérséklet fenntartásában. Remek nedvszívó képessége pedig száraz és kényelmes alvást biztosít.  

A TÖKÉLETES ÁGYNEMŰ

TAKARÓ

TESTHŐMÉRSÉKLET

Egyes gyerekeknek magasabb a testhőmérséklete, másoknak alacsonyabb. Fontos, hogy ezt figyelembe véve vásárolj gyermekednek megfelelő vastagságú és anyagú paplant.

MÉRET

A paplan legalább 30 cm-rel legyen hosszabb mint a gyermek magassága és 30 cm-rel szélesebb mint a vállszélessége. Általában a gyerek paplanok mérete: 100 x 140 cm, melyet körülbelül 5 éves korukig használnak.

KÉNYELEM

A paplanok rengeteg fajtája kapható, van aki a pehelypaplanokra esküszik és van aki az újabb, hipoallergén változatokra. Ha gyermeked a könnyedebb, levegősebb paplant szereti, válassz pehelypaplant. Kevesen tudják, de a nehéz, vastagnak tűnő takarók nem mindig a legmelegebbek, a paplan hőtartása sokkal inkább függ annak anyagától, a toll vagy pehelypaplan tökéletes választás fázós gyerekek számára.

PÁRNA

 

ALVÓ POZÍCIÓK SZERINT

HASON ALVÓ GYERMEK:

Alacsony párna

(Azonban érdemes tudni, hogy a hason alvás nem tesz jót a gerincnek.)

HÁTON ALVÓ GYERMEK:

Közepes magasságú párna

OLDALT FEKVÉS:

Magas párna


TIPP: A megfelelő párna használata közben, a gyermek füle egy vonalban van a vállával.


A PÁRNA MÉRETE

A párna szerepe az, hogy a fejet támassza. A gyermek első pár évében, nincs is szükség párnára. Általában 2 éves kortól kezdenek el párnával aludni, 5 éves korig ajánlott nem túl magas, Junior párnát választani.

Tartalomhoz tartozó címkék: FLEXA Sleep - Matracok

Keresés