A dankids.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi nyilatkozatban találsz.
Termékek Menü

Milyen ágyat válasszunk a rácsos kiságy után a gyereknek?

Milyen ágyat válasszunk a rácsos kiságy után?

Ha tanácstalan vagy, hogy milyen ágyat válassz a picurnak a rácsos kiságy után, jó helyen jársz! A  több mint 45 éves szakmai tapasztalattal rendelkező Flexa gyerekbútor gyár tervezőinek segítségével összeszedtük, mire kell figyelned, amikor a babaágyat lecseréled a kisgyermek első önálló ágyára, és hogy a különböző ágytípusoknak milyen előnyei és hátrányai vannak!

Mikor növi ki a gyerek a rácsos ágyat?

A babák életében általában másfél és három éves kor között jön el az idő, hogy elhagyják a rácsos ágyat. Hogy ez nálatok mikor történik meg, az sok mindentől függhet. Ha a kicsi már gyakran kimászik a kiságyból, ideje lépni, hisz ez balesetveszélyes lehet. Akkor is cserélni kell, ha gyakrabban jön ki az ágyából már éjjel is, mert bilizik vagy vécére jár. Sok családban az új kisbaba érkezése sürgeti a dolgot: át kell adni a babaágyat a kistesónak. 

 

Mire ügyelj, amikor a rácsos ágyat lecseréled?

A rácsos kiságy után egyszemélyes gyerekágyat vásárolj, és ezt az öt szempontot tartsd szem előtt

Ár/érték arány!

Biztonság!

Egészség!

Tartósság!

Játékosság!

 

 • Gondolkodj hosszú távon! Ami most olcsó választásnak tűnik, az hamar ráfizetés lehet. Tipikus hiba, hogy olyan dizájnos, nem bővíthető ágyat vesznek a szülők, amit három év múlva ismét le kell cserélni. Ilyenkor egy ágy ára helyett legalább kettővel kell számolni, de okos választással ez elkerülhető. Itt van néhány olyan ágy, amely 3 éves kortól akár 18 éves korig képes kiszolgálni a gyerekek igényeit, mindig alkalmazkodva az aktuális elvárásokhoz: >>> FLEXA SYSTEM
 • Számolj azzal, hogy később bővülhet a család! Egy kistestvér érkezése nem feltétlenül kell, hogy duplázza a fekhely költségeit, ha már most olyan ágyat választasz, amely később kétszemélyessé alakítható. A Flexa egyszemélyes gyerekágya könnyedén emeletes ággyá alakítható. Ehhez elég csak akkor megvenned a szükséges kiegészítőket, amikor már mindkét gyermek elég nagy lesz az emeletes ágyhoz. A Flexa 5 évig garantálja a bővítéshez szükséges kiegészítők utánpótlását. 
 • Kalkulálj az új ágy helyigényével! Első pillantásra ugyan jó ötletnek tűnhet egy 150-160 cm hosszú ágyat, autós „csodát” vásárolni, de mi lesz később, amikor majd helyet kell találnod az iskolás gyerek asztalának, székének is? Ilyenkor kézenfekvő megoldás lenne egy magasított ágyra cserélni a rövidke ágyacskát, hogy az ágy alatti teret is felhasználhassátok. Válassz már most olyan ágyat, amit később egyszerűen magasíthatsz extra lábak megvásárlásával, és megspórolsz egy ágycserét!
 • Ne feledkezz meg az ágyneműtartóról! Ne válassz olyan ágyat, amihez nem választhatsz tároló elemeket, mert azok nem csak az ágynemű tárolásában lesznek segítségedre, de a picur rengeteg játékának elpakolásában is!
 • Ne vakítson el a sok cicoma! A sportautós kasztni alatt valószínűleg Trabant motor van, vagyis a gyerekszemmel nagyon tetszetős dizájnbútorok általában kevésbé tartós és jó minőségű anyagokból készülnek. A gyártók mentségére szóljon, hogy ezeket az ágyakat két-három év múlva úgyis kidobják a családok, mert a gyerek ráun, kinövi. Válassz inkább hosszú távra tervezett, masszív faanyagból készített ágyat, mint amilyenek a Flexa termékei. Ezeket is vonzóvá teheted az olyan izgalmas kiegészítőkkel, mint a ház, az alagút, az oldalpárna, vagy később az ágyfüggöny, csúszda.

>> Nézd meg milyen a Flexa System, hány elemből áll, mit mivel és hogyan kombinálhatsz?

 

Biztonság

 • Az új gyerekágy ne legyen túl magas!
 • A rácsos ágyhoz szokott kicsi még könnyen legurulhat, ezért legyen az egyszemélyes ágy körül megfelelő méretű perem, vagy olyan leesésgátló, amely majdnem teljesen körbeveszi az ágyat!
 • Fontos, hogy jól illeszkedjen az ágyrács és a matrac is. Ezek minimális mértéken felül nem mozdulhatnak el, mert ha rés keletkezik, abba beszorulhat a kicsi lába, keze.
 • Az ágyvégek legyenek lekerekítve, ne legyen sehol éles, kiálló darab, amibe beleakadhat a gyermek ruhája, vagy amibe megütheti magát!
 • Válassz nagy rugalmasságú és erős falemezekből készített ágyrácsot, ami nem fog eltörni, amikor a gyerkőc rááll, ugrál, bukfencezik vagy párnacsatázik!

>> Nézd meg milyen biztonsági megoldásokat kínálnak a Flexa gyerekágyai!

 

Egészség

 • A kisgyerek gerincének alátámasztása rendkívül fontos, ez a pihentető alvás kulcsa, ezért az ő testsúlyának és életkorának megfelelő matracot válassz!
 • Törekedj az egészséges alapanyagból készített bútorok vásárlására, és ha igazán környezettudatos vagy, akkor azt is érdemes figyelned, hogy a fából készített gyerekágy anyaga fenntartható gazdálkodású erdőből származik-e!
 • Tudtad, hogy a bőrön keresztül 10-szer gyorsabban szívónak fel a vegyszerek? Csak olyan ágyat vegyél, ami nem okozhat egészségkárosodást gyermekednek akkor sem, ha kapirgálni kezdi a festést, lakkozást. Válassz olyan gyermekágyat, amit csak vizes bázisú festékkel vagy UV-lakkal kezeltek.
 • A kicsi életkorának megfelelően válassz párnát és takarót, és hozzá bio, vagy bevizsgált anyagból készült huzatokat.

>> Ismerd meg a Flexa egészséges gyerekágyait és textíliáit itt!

 

Tartósság

 • Nézd meg, hány év garanciát vállal a gyártó a gyermekágyra! Az igazán masszív, tartós anyagokból igényesen összeállított Flexa ágyakra például öt év a gyártói garancia – ez a tartósság legfőbb bizonyítéka
 • Egy gyerekágy nem csak attól tartós, hogy nem kopnak az alkatrészei, hanem attól is, hogy a gyermek növekedését követve alakíthatóak, követik a gyerek testméretét és életkori elvárásait. A Flexa az elemes gyerekágy megoldások úttörője – először ők készítettek olyan egyszemélyes ágyat, amely később emeletes ággyá vagy magasággyá alakítható, és szabadon kibővíthető asztalokkal, ágyfiókokkal, létrával, csúszdával, stb. Ez, az azóta sok más gyár által lemásolt dizájn lehetővé teszi, hogy a rácsos kiságyat követő gyerekágy egészen a felnőtt kor küszöbéig kiszolgálja gyermeked igényeit.

>> Ismerd meg a Flexa systemet itt!


Játékosság

 • A két évesek, három évesek életében a pihenésé és a játéké a főszerep. Miért ne adhatnánk meg ezt a kettőt együtt, egy játékos ágy segítségével? A Flexa minden gyerekbútor tervezésekor figyel a játékosságra a színek, formák és kiegészítők tekintetében is!
 • Válassz színes, izgalmas formájú ágyat gyermekednek, de törekedj letisztult arculattal rendelkező darabot választani, ami nem megy ki néhány év alatt a divatból, vagy nem fog gyermeked ráunni egy szezon után!
 • Ne vásárolj túl dekorált gyerekágyat! Egy letisztult bútordarabot is egyedivé és játékossá tehetsz az ágyhoz vásárolt kiegészítőkkel, amiket ráadásul időről-időre variálhatsz, változtathatsz is. Ilyen kiegészítők például a csúszda, az ágyra építhető ház, az alagút, oldalpárna, ágyfüggöny, stb.

>> Varázsold játékossá a gyerekágyat a Flexa kiegészítőivel!

Keresés