A dankids.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi nyilatkozatban találsz.
Termékek Menü

Milyen a jó forgószék?

Dinamikus ülés, hátfájás, egészséges testtartás, ergonomikus bútorok - nagyon fontos kulcsszavak, melyek jelentődégét az alábbi cikkünkben részletesebben is megismerhetsz. Egy jó szék akár 5 éves kórtól, felnőtt korig használható, a megfelelő méretbeállításokkal, a FLEXA székek egészen 108 cm-től 188 cm-ig kényelmesen használhatóak. 

FLEXA forgószékek: 

A megfelelő íróasztal mellett, fontos a jó forgószék kiválasztása. A FLEXA  székek megvásárolhatóak gyönyörű, modern színekben, de mindemellett a legfontosabb, hogy ergonomikus kialakításuk hozzájárul az egészséges gerinc fenntartásában. Válassz Flexa asztalt és széket a tökéletes tanulósarok kialakulásának érdekében. (Székek és asztalok széles választéka megtalálható ITT)

Abban mindenképp egyet értehetünk, hogy a gyerekek túl sokat ülnek manapság. Gyakran hajlamosak vagyunk elhanyagolni a megfelelő szék kiválasztását, pedig nagyon fontos szerepe van a gyermek gerincének fejlődésében és az iskolában nyújtott teljesítményükben. Egy jó forgószék a gyerekekkel minden dimenzióban együtt tud nőni, míg támogatja a dinamikus, változó testtartásukat ülés közben. A FLEXA  székek tökéletesen megfelelnek ezeknek az elvárásoknak, a gyerekekkel együtt nőnek, támogatják mozgékonyságukat.

Hogyan nő a szék a gyerekekkel együtt?

A FLEXA  székek tökéletesen illeszkednek a gyerekek testalkatához, méreteihez.

A székek beállítása lépésről, lépésre:

1.  SZÉKMAGASSÁG - Esősorban állítsa be a gyermek számára kényelmes, és a gerincét megfelelően alátámasztó háttámla magasságát, majd az ülés magasságát, úgy, hogy a gyermek lábai a széken ülve 90° szöget zárjon be és talpuk egyenesen a padlón helyezkedjen el, amennyiben ehhez gyermeke még túl kicsi, a lábtartós székeinket ajánljuk, mely a későbbiekben, ha már lába leér a földre, sem zavarja majd gyermekét.
2. ÜLÉSMÉLYSÉG -  A combok az ülésen pihenjenek, a lábszárak és az ülés széle között  pedig 4 ujjnyi távolság legyen, ez azért fontos, hogy a lábak vérkeringése rendeltetés szerűen tudjon működni. 
3. HÁTTÁMLA MAGASSÁGA - A háttámla támasztja gyermeked felsőtestét és vállait. Ez a támasz leveszi a terhet a gerincről és biztosítja a gerincoszlopot.

 

Első a biztonság! 

Az ergonomikus kialakítás mellett a FLEXA figyelmet fordít a biztonságra. A gyerekek könnyen felbillenhetnek a nem megfelelő székkel. A székeink egytől egyig megfelelnek a legszigorúbb előírásoknak és . garantálják gyermekeid biztonságát. A székeink elegendő kerekekkel vannak ellátva ahhoz, hogy stabil lábakat biztosítsanak, továbbá a görgők is könnyen lefékezhetőek. A fékezhető kerék funkció azért fontos, mert segíthet abban, hogy a tanulás közben az izgő-mozgó gyermek ne tudjon forgolódni vagy játszani a székkel.

Keresés