A dankids.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi nyilatkozatban találsz.
Termékek Menü

Gerincbarát Termékek

A gerinc védelme

A felgyorsult mindennapok nem kímélik a hátunkat sem. Gyerekkorunk óta a hátunk folyamatos terhelésnek van kitéve, többnyire a helytelen ülés vagy testtartás miatt. Így nem csoda, hogy a hátfájás élen jár az egészséggel kapcsolatos panaszok között. A test egyik részén sincs olyan nyomás, mint a háton. Gyermekeinken is gyakran tapasztalható feszült hangulat, fejfájás is gyakran erre vezethető vissza. Azonban ennek nem feltétlenül kell így lennie. Ergonomikus, gerinc barát termék választásával ez könnyen megelőzhető. Kezdve a gyerekszobában lévő bútorokkal. Különös tekintettel a gyermekek íróasztalaira és forgószékeire.

A FLEXA gyerek forgószékek ergonómiai kialakítása nem csak esztétikus, de megbízhatóan támogatja gyermekeid tartását ülés közben, hozzájárulva a gerincoszlop egészséges fejlődéséhez és a könnyebb tanuláshoz. A székek többsége állítható magasságú és mélységű üléssel és háttámlával rendelkezik, miközben a háttámla is elfordul, így beállítható a helyes ülőhelyzet. 

Manapság már a gyerekeknél is megfigyelhető a mozgásszegény, ülő életmód. Ennek hatására a gyermekek és fiatalok körében rendkívül gyakori a rossz testtartás. Ez persze még nem betegség, de ha úgy marad, akkor később felnőttkori porckopás is lehet az eredménye. Fontos figyelnünk tehát, hogy megelőzzük ezeket a problémákat.

Három lépés a gerinc védelmének érdekében

1. Testnevelés: Részvétel a rendszeres testnevelés órákon az egyik legfontosabb segítség amit gerinc védelmének érdekében igénybevehetünk. Szülőként fontos, hogy segítsük gyermekeinket, hogy minden nap örömmel vegyenek részt a testnevelésben; ha pedig nehézségek adódnak, azok megoldását illetve leküzdését támogassák.

2. Mozgás: A hétvégéken és a szünidőben is fontos a rendszeres mozogás. Remek alakalom lehet ha ilyenkor a család minél többször megy kirándulni, ez nemcsak kitűnő mozgásprogram, hanem egyúttal a természet szeretetére is nevel, és főleg jó közös program a család egésze részére. 

3. Tanuló székek és asztalok: Az otthoni tanulóhelyet (széket és asztalt) a gyermek testméreteire figyelemmel alakítsuk ki, olyat válasszunk, melyet teljes mértékben a gyermek igényeihez és méreteihez szabhatunk.


Gerincbarát termékek 

A jó szék:

  • háttámlája úgy van kiképezve, hogy író helyzetben is és figyelő helyzetben is meg tudja támasztani a medencecsont tetejét és a derekat
  • a szék ülőfelületének elülső széle nem éles, és így nem nyomja a combot, vagyis nem gátolja a vérkeringést
  • magassága és az ülőfelület hosszúsága lehetővé teszi, hogy az ülőfelületen egészen a széktámláig hátracsúszhassunk és eközben talpunk a földön maradjon.
  • a szék támlája nem túl hosszú, és így nem gátolja a lapockák és a hát felső részének elhelyezkedését

A jó asztal

Az asztal magassága igazodjon a testméretekhez, a Flexa asztalokban az a legjobb, hogy ehhez nem kell különböző méretű asztalokat venni, egy állítható asztal végigkísérheti gyermekedet egészen kiskorától, fiatal felnőtt koráig. Igazán gerinckímélőnek tekinthetőek azok a FLEXA asztalok, melyeknek lapja dönthető.

 

Keresés