A dankids.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi nyilatkozatban találsz.
Termékek Menü

FLEXA GYEREKÁGYAK és EMELETES ÁGYAK

FLEXA GYEREKÁGYAK és EMELETES ÁGYAK Kezdd itt a gyerekágy vásárlást! Segítünk kiválasztani a legjobb gyerekágyat vagy az optimális ifjúsági ágy variációt. A Flexa skandináv emeletes ágy, galériaágy és ifjúsági ágy kínálatában mindenre van megoldás.


Hány éves kortól ajánlott az emeletes ágy? Meddig kell leesésgátlós gyerekágy? Milyet válasszunk: emeletes ágy íróasztallal / emeletes ágy csúszdával / emeletes ágy házikóval / emeletes ágy ágyneműtartóval vagy emeletes ágy alul dupla matraccal?

Egy gyerekszoba berendezése nem egyszerű feladat, ráadásul sosincs vége: ahogy nőnek a gyerekek, úgy fejlődik az ízlésük, változnak az igényeik, és e szerint cserélődnek a gyerekszoba bútorok is. Egy dolog azonban biztos: ágyra mindig szükség van a gyerekszobában is, ezért érdemes olyat választani, amit nem kell 3-5 évente lecserélni, kidobni. Létezik olyan rugalmasan átalakítható modern emeletes ágy, ami az óvodás gyerek számára csúszdás gyerekágy vagy házikó emeletes ágy formára szerelhető, a tini gyerek pedig galériaágyként használhatja, ami alatt elfér a vendégágy, íróasztal, szekrény is. A Flexa skandináv gyerekbútor megoldásai között több ilyen multifunkciós emeletes ágy is szerepel. 

GYEREKÁGY KIVÁLASZTÁSA 

 - A GYEREK ÉLETKORA SZERINT

- EGYÜTT ALVÓ GYEREKEK SZÁMA SZERINT


Attól függően, hány gyerek alszik egy szobában, különböző lehetőségek közül választhat. 
- Ha egy gyerek alszik a szobában, válassza ki a gyerek életkorának megfelelő ágyat ITT!
- Ha több gyerek alszik együtt a szobában, válasszon a kétszintes ágyak közül: klasszikus emeletes gyerekágy, háromszemélyes emeletes ágy,  L alakú emeletes ágy, stb.
Fontos tudnia, hogy az európai gyerekbútor gyártók az emeletes ágyak felső fekhelyeit hat éven felüli gyerekeknek ajánlják. 


GYEREKÁGYAK KÉT GYEREK SZÁMÁRA
kétszintes gyerek ágyak

Amikor emeletes ágyról beszélünk, a legtöbben a klasszikus két szintes ágyakra gondolnak, ahol felül és alul is egy-egy matrac van egymás fölött elhelyezve. Ezekkel az egyszerű, de helytakarékos ágyakkal találkoztunk régen a gyermektáborokban. Ma viszont már ennél sokkal szélesebb a gyerek emeletes ágyak palettája. A Flexa kínálatában a legnépszerűbb a fenyő emeletes ágy, illetve a fehér emeletes ágy. A Flexa Classic bútorcsaládban ez a kettő találkozik is, hiszen fehérre pácolt tömör fenyő emeletes ágyak különböző variációiból választhat. Ráadásul ezek mind szétszedhető emeletes ágyak, vagyis igény szerint két különálló ágyként is használhatóak. Az emeletes ágyak leesésgátlóval, fiókkal, sátorral is kaphatóak.

Elrendezés szerint

 

 
Klasszikus elrendezés

A matracok egymás fölött, egy síkban helyezkednek el. Kapható 190x90 és 200x90 cm-es matraccal, egyenes vagy döntött létrával is. 
 Flexa klasszikus kétszemélyes emeletes ágyak>>

 


L alakú emeletes ágy, elfordított emeletes ágy

L alakú emeletes ágy vagy sarokágy
Remek helykihasználást biztosít, a szoba sarkában is elhelyezhető, a gyerekeknek egymástól függetlenebb önálló kis birodalom illuzióját is biztosítja.
 Flexa L alakú emeletes ágy, elfordított emeletes ágy>>Eltolt emeletes ágy
Eltolt emeletes ágy
Az ágy lépcsős elrendezése különleges megoldásokra ad lehetőséget: az alsó fekvőhely mellett kis játszókuckó alakítható ki.
Flexa eltolt emeletes ágy>>


Magasság szerint

 


155 cm magas emeletes ágy
 
Az ilyen alacsony emeletes ágy kisiskolás gyerekeknek ideális megoldás. Az ágy később tovább emelhető vagy szétszedhető két különálló gyerekággyá.
 155 cm magas Flexa emeletes ágyak >>

 


183 cm magas emeletes ágy
 
A magas emeletes ágy a felsőbb osztályos gyerekeknek ajánlott, főleg, ha már az alul fekvő gyerek is nagyobb, hiszen így ő sem veri be a fejét, amikor felül az ágyában.
 183 cm magas Flexa emeletes ágyak>>GYEREKÁGYAK HÁROM GYEREK SZÁMÁRA


Emeletes ágy alul franciaágy mérettel? Az ilyen háromszemélyes emeletes ágyban a felső matrac szélessége 90 cm, az alsó 140 cm, így alkalmas családi emeletes ágy céljára is, ha tényleg nagyon kis helyre kell bezsúfolni a hálószoba bútort. 

 


3 személyes emeletes ágy döntött létrával 
A Flexa Classic kombiágy. Fenyő emeletes ágy alul dupla férőhellyel és alatta vendégággyal. Ez a megoldás kényelmes alvást biztosít három nagyobb gyereknek, vagy két kisebb mellett két nagyobb gyereknek, sőt, a vendégágyon akár egy felnőttnek is.
 Flexa Classic kombiágy>>

 


Lépcsős emeletes ágy
 
Kiemelten biztonságos, hiszen létra helyett lépcsőn lehet felmenni a felső szinthez. A Popsicle tömör tölgy- és nyírfából készült háromszemélyes emeletes ágy. Az alsó matrac szélessége 140 cm.
 Flexa Popsicle kombi ágy>>

 

ÁGYAK EGY GYEREKNEK ÉLETKORA SZERINT: 

Ágy kislánynak, ágy fiúnak, ifjúsági ágy, emelt ágy, galériás ágy, ágy ágyneműtartóval, ágy alatta íróasztallal, gyerekágy csúszdával, emeletes ágy vendégággyal, és még sorolhatnánk. A variációk száma szinte végtelen, ha egyszemélyes emeletes ágyról vagy hagyományos gyermek ágyról, gyerek ágykeretről van szó. Épp ezért nehéz eldönteni, milyen ágyat válasszunk a gyereknek. Fájhat a szülők feje, ha olyan ágyat keresnek a gyerekszobába, ami nem csak 2-3 évig felel meg a lányok és fiúk igényeinek. Ezt felismerve a Flexa gyerekbútor tervezői olyan átalakítható gyerekágy rendszert alkottak, amelynek elemei teljesen kompatibilisek egymással, és szabadon variálhatóak. Még az ágy lábai is cserélhetőek, így egy alap ágyból könnyen készíthető egyszemélyes alacsony emeletes ágy, magas emeletes ágy, emelt ágy, ami alatt elfér az íróasztal, ifjúsági galériaágy, sőt, több személyes emeletes ágy is. Vásárolhatunk az emeletes ágyra sátort és emeletes ágy függönyt, és máris kész a hercegnős emeletes ágy kislányoknak vagy az autós gyerekágy kisfiúknak. Ha a gyerekágy leesésgátlóval érkezik, azt is leszerelhetjük később, ha már nincs rá többé szükség. 
Ennek a rendszernek köszönhetően ugyanaz a multifunkciós emeletes ágy maradhat a gyerekszobában évtizedekig, mert a Flexa fenyő gyerekágyak tartósak, jól bírják az élénk, aktív gyerekek okozta terhelést is.


0-2 éves gyereknek:
rácsos babaágyak

2-4 éves gyereknek:
leesésgátlós gyerekágyak

3-5 éves gyereknek:
házikóágyak

4-6 éves gyereknek:
csúszdás emeletes ágyak

7-9 éves gyereknek:
emeletes ágyak, galériaágyak

10-17 éves gyereknek:
magasított ágyak, ifjúsági ágyak0-2 éveseknek:
Rácsos ágyak, babaágyak, biztonságos kiságyak


A Flexa Baby ágyak
Születéstől 2-3 éves korig tökéletes biztonságot és kényelmes fekhelyet nyújtanak gyermekednek. Az állítható magasságú ágyrács és a kivehető ágyrács követi a gyerek fejlődését.
Flexa babaágyak, kiságyak, rácsos ágyak>>


2-4 éveseknek:
(gyerekágy 2 évesnek, gyerekágy 3 évesnek, gyerekágy 4 évesnek)

 Gyerekágy leesésgátlóval
 
A leesésgátlós gyerekágyat közvetlenül a rácsos kiságy után ajánljuk bevezetni. Egy ilyen ágyban a gyerek már "nagynak" érzi magát, kényelmesen tud önállóan ki-be szállni az ágyába, ugyanakkor éjjel még teljesen biztonságban van, a leeségátló megvédi őt, ha sokat forgolódik, izeg-mozog éjszaka. A Flexa Classic, Flexa White, Flexa Play és Flexa Popsicle típusokhoz a leesésgátló korlát gyerekágyra külön is kapható, többféle színben, és könnyen leszerelhető, ha már nincs rá szükség.
Flexa Classic gyerekágyhoz leesésgátló>> | Flexa White gyerekágyhoz leesésgátló>> | Flexa Nor gyerekágyhoz leesésgátló>> | Flexa Popsicle gyerekágyhoz leesésgátló>>

 

gyerekágy vendégággyal
Leesésgátlós gyerekágy vendégággyal
 
Ha a babaágy a szülők hálószobájában volt, a kisgyereket megviselheti, ha hirtelen nem csak új ágyba, de saját hálószobába is kerül. Ha e hirtelen váltás miatt a kicsi nem érzi magát biztonságban és nehezen alszik el, jól jön a kihúzható vendégágy a gyerekágy alatt, amit apa, anya használhat a problémás estéken. A Flexa Classic, White és Nor vendégágyai ráadásul két magasságban is használhatóak: kihúzva a gyerekágytól alacsonyabb módon, lábait kinyitva pedig a gyerekággyal egy magasságba állítva is. Utóbbi megoldással egy nagy ágyat kapunk. 
Flexa Classic gyerekágyhoz vendégágy>> | Flexa White gyerekágyhoz vendégágy>> | Flexa Nor gyerekágyhoz vendégágy>>

 

Gyerekágy alatta tárolóval
Leesésgátlós gyerekágy ágy alatt tárolóval
 
Az ágy alatti fiókos tárolók esztétikus megoldást nyújtanak a gyerek játékainak, ágyneműinek elpakolásához. A fiókokat gumikerékkel szereljük, így azok könnyen mozognak, és nem hagynak nyomot a padlón. A tárolókat külön, akár utólag is megvehetjük a gyerekágyhoz.
Flexa Classic gyerekágyhoz alsó tároló fiók>> | Flexa White gyerekágyhoz alsó tároló fiók>> | Flexa Nor gyerekágyhoz alsó tároló fiók>>


Leesésgátlós gyerekágy vendégággyal és ágyfiókkal
 
Igazán praktikus megoldás hosszú távra is. A kihúzható vendégágy két kihúzható ágy alatti tároló fiókkal rendelkezik.
Flexa Classic gyerekágyhoz vendégágy és alsó tároló fiók>> | Flexa White gyerekágyhoz vendégágy és alsó tároló fiók>> | Flexa Nor gyerekágyhoz vendégágy és alsó tároló fiók>>3-5 évesnek:
házikóágy, ágyra szerelhető házikó, bunker emeletes ágy, kuckó ágy

 


Házikóágy, házikós gyerekágy
 
A gyerekágyra szerelhető házikó igazi kreatív játszókuckóvá varázsolja a kicsi hálóhelyét, ráadásul biztonságosabb is teszi az elvást - a házikós ágyból nem tudnak leesni a gyerekek. Ágyfüggönnyel, fényekkel, díszekkel varászlatos multifunkciós gyerekágyat kaphatunk. 
Flexa házikóágyak, gyerekágy házikóval>>Alacsony emeletes ágy házikóval, bunker emeletes ágy

A nagyobbacska gyerekek már biztonságosan fel tudnak menni a három fokos döntött létrán saját kis bunkerükbe. A házikó emeletes ágy alatti magasság 76 cm, ami lehet a gyerek játékbirodalma is, de persze tárolásra is kiválóan használható. Ez az emeletes ágy fiúknak és lányoknak egyforma örömet okozhat, hiszen saját kuckó ágyukban háborítatlanul játszhatnak, olvashatnak, elmerülhetnek fantáziavilágukban.
Flexa félmagas emeletes ágy házikóval>>

 


Házikó gyerekágy vendégággyal
 
A házikós ágy a gyerek saját birodalma, amiben nincs helye a felnőtteknek. Ám néha mégis jól esik, ha az egyik szülő ott alszik vele, közvetlenül mellette. Ilyenkor jön jól a kihúzható vendégágy a gyerekágy alatt.
Flexa házikó gyerekágy vendégággyal>>Házikó gyerekágy tárolóval
 
Bár a házikó elrejti a párnát és takarót, mégis hasznos a gyerekágy ágyneműtartóval. Ezek a gumikerékkel szerelt ágy alatti tárolók ugyanis játékok és egyéb kacatok tárolására is kiválóak, ráadásul könnyen kihúzhatóak, és a kerekek nem hagynak nyomot a padlón.
Flexa házikós gyerekágy tárolóval>>
 4-6 éveseknek: 
csúszdás galériaágy, emelt ágy csúszdával, alacsony emeletes ágy lányoknak, alacsony emeletes ágy fiúknakGyerekágy csúszdával, emeletes ágy csúszdával, csúszdás galériaágy, emelt ágy csúszdával

Ez a sokféle megnevezés mind a középmagas vagy alacsony egyszemélyes emeletes ágyakra vonatkozik, amiket az ötéves és hatéves gyerekek már elég biztonságosan használhatnak. Kisebbeknek nem ajánljuk, hiszen az ágy alatt 76 cm hely van (az ágy magassága 120 cm). Ha nagyobb biztonságot szeretnénk, vegyük döntött létrával az ágyat. Az biztos, hogy ez a korosztály nagyon élvezi a csúszdázást, és sok boldog órát szerezhetünk nekik a saját mini csúszdás játszótérrel. 
Flexa gyerekágy csúszdával, csúszdás galériaágy>>

 


Alacsony emeletes ágy lányoknak
 
Az óvodás korú lányok nagy része éppen "hercegnő korszakát" éli, és egy saját hercegnős gyerekágy a fellegekbe repíti őket. Emiatt azonban nem éri meg egy agyondekorált ágypalotát venni - hosszú távon praktikusabb befektetés egy olyan alapágy, amiből néhány kiegészítővel hercegnős emeletes ágy varázsolható. Ezekre lesz szükség: csúszda, emeletes ágyra sátor vagy alagút, emeletes ágy függöny és oldalzseb - természetesen hercegnő kastélyos témában.
Flexa emeletes ágyra sátor / alagút>> | Flexa emeletes ágyra függöny>>

 


Alacsony emeletes ágy fiúknak
 
Az óvodás korú fiúk is saját birodalomra vágynak, ahol szabadon szárnyalhat képzeletük, és elkalandozhatnak akár az afrikai szavannákra, akár egy nyüzsgő városba. Az alacsony emeletes ágy megfelelő választás lehet nekik, hiszen ide nem másznak fel a szülők, ugyanakkor a gyerekágy csúszdával, egy szafari mintás emeletes ágy sátorral vagy egy városi közlekedési mintás emeletes ágy függönnyel izgalmas kisfiús bunkerré alakítható a gyerekágy.
Flexa emeletes ágyra sátor / alagút>> | Flexa emeletes ágyra függöny>>7-9 éveseknek: 
alapágy, egyszemélyes gyerekágy, egyszemélyes emeletes ágy, egyszemélyes galériaágyEgyszemélyes gyerekágy, alapágy
 
Ez a klasszikus átmeneti megoldás: a leesésgátlóra már nincs szükség, és még nem is szeretne a gyerek jobban "elvonulni" a saját szobáján belül, vagyis nem igényli az ágy megemelését. Természetesen kiegészítők hozzáadásával még praktikusabbá tehetjük ezt az örök darabot: a gyerekágy ágyneműtartóval, vendégággyal, ágy alatti fiókkal optimálisabb helykihasználást biztosít.
Flexa alap gyerekágyak>>


Egyszemélyes emeletes ágy, galériaágy, magasított ágy
 
A magas emeletes ágyakat (180 cm) hat éves kor fölött ajánlják a gyártók. Ide tartoznak a több személyes emeletes ágyak is. A 7-9 évesek számára viszont a 120-150 cm közötti magasságú egyszemélyes emeletes ágyak ideálisak. Ezeket sokszor emelt ágy vagy galériaágy néven is emlegetik, hiszen az alattuk lévő tér kiválóan használható tárolásra, a magasabb lábakon pedig elfér egy kisebb íróasztal vagy néhány polc is. A kiegészítők alapján az alábbi emeletes ágyak ajánlottak alsós gyerekeknek. 
Flexa közepes magaságú galériaágyak>>

 


Emeletes ágy beépített asztallal
 
Az egyszemélyes emeletes ágy polcos íróasztallal együtt is megvehető, de utólag is megvásárolhatjuk az asztal kiegészítőt, ami az ágy oldalára rögzíthető, így olyan, mintha az ággyal egybe lenne építve. Hasonlóan praktikus kiegészítő a tablet tartó, ami a Flexa Classic ágyakhoz illeszthető. Ezeket a bútorokat galériaágy néven találod meg webshopunkban.
Flexa emeletes ágyra szerelhető íróasztalok>>

 


Emeletes ágy beépített polccal
 
A kis galériaágy még otthonosabb tehető néhány polc felszerelésével. A Flexa emeletes ágy polccal való kiegészítéséhez nem kell házilag barkácsolni: elég a kész megoldások közül választani: emeletes ágy könyvespolccal, magasított ágy tükrös polccal, vagy akár galériaágy rajztáblával, illetve ezek variációival is elérhető.
Flexa emeletes ágyra polcok>>

 


Emeletes ágy beépített szekrénnyel
 
A dizájn-díjas Flexa Popsicle bútorcsalád magasított ágyaihoz választhatunk a gyerekágy alá épített szekrényt, de kapható Popsicle emeletes ágy fiókos lépcsővel is. 
Flexa Popsicle egyszemélyes emeletes ágy beépített tárolóval>>


10-17 éveseknek: 
magasított ágy, galéria ágy ifjúsági ágyGalériaágy, egyszemélyes emeletes ágy
 
10 év alatt rengeteg holmit össze tudnak gyűjteni a gyerekek, ráadásul a tanuláshoz és a hobbijuk is egyre több felszerelésre van szükség, ahogy nőnek. Ezeket pedig valahol tárolni is kell. Ezért válik fontossá ebben a korban a helytakarékosság, amire a magasított ágy, másnéven galériaágy kiváló megoldást kínál. A 184 cm magas ágyak alatt kényelmesen elfér egy teljes tanulószoba íróasztallal, székkel és szekrénnyel is, de akár egy fotelágy, egy kihúzható vendégágy is helyet kaphat ezen a területen. A Flexa bútorcsaládok ezekre szabadon variálható kész megoldásokat is kínálnak, így nem kell méricskélni és számolgatni: ezek a bútorok garantáltan elférnek az egyszemélyes emeletes ágy alatt.
Flexa magas galériaágyak, magas egyszemélyes emeletes ágyak>>
 


Íróasztalos emeletes ágy
 
Ezek az emeletes ágyak beépített íróasztallal is kényelmesen használhatóak. Az asztallap az ágy teljes hosszában kerül beszerelésre, kiválóan kihasználva így a teret az emeletes ágy alatti tanuláshoz. 
Flexa emeletes ágyra szerelhető íróasztalok>>Emeletes ágy beépített szekrénnyel
 
Az emeletes ágy döntött létrával teljesen hozzáférhetővé teszi az ágy alatti teret. Ennek köszönhetően az emeletes ágy beépített polccal vagy beépített szekrénnyel is összeállítható. Az ágy alatti tárolók igazán széles választékát a Popsicle termékek között találod meg.
Flexa galériaágy beépített szekrénnyel>>
 


Emeletes ágy vendégággyal
 
Megnevezése ellenére a vendégágy nem csak a vendégeké. Az emeletes ágy alatti sarokülő, galéria ágy alatti fotel elsősorban a tini gyerek pihenő helye, ahol nappal is kényelmesen ellazulhat. Amikor pedig szükség van rá, a fotel átalakítható vendégággyá.
Flexa galériaágy vendégággyal>>
 

Keresés